środa, 15 października 2014

Pasta z makreli wędzonej

Jedzmy ryby! 

 Np.  makrelę w postaci pasty na kanapce.

 

 

Składniki:

  • 1 makrela wędzona

  • 15 dag sera żółtego

  • 2 jajka

  • szczypiorek

  • kilka łyżek majonezu

  • sól (opcjonalnie, wędzona makrela jest słona)

  • pieprz 

Wykonanie:

  1. Z makreli usuwamy ości, a następnie dzielimy ją na małe kawałki.

  2. Na tarce na małych oczkach ścieramy ser.

  3. Jajka gotujemy i kroimy w kostkę.

  4. Szczypiorek kroimy drobno.

  5. Wszystkie składniki mieszamy razem.

  6. Biegniemy do sklepu po świeże bułeczki, bo z nimi pasta smakuje najlepiej ;)

 

Smacznego!

Pozdrawiam! A.M.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz